vrijdag 01 september 2023
01 september 2023

MNM luidt nieuwe schooljaar in met 13e editie van De Strafste School

1 september 2023 - Op 1 september lanceert jongerenzender MNM een nieuwe editie van De Strafste School. Alle middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel kunnen strijden om de felbegeerde titel van De Strafste School 2023 én een onvergetelijk feestje op de speelplaats. Met De Strafste School wil VRT zo veel mogelijk leerlingen verbinden en laten samenwerken.

Vandaag lanceerden MNM-dj’s Kawtar en Sander tijdens de Ochtendshow de dertiende editie van De Strafste School. Tegelijkertijd brachten Laura en Robin een bezoekje aan Spes Nostra in het West-Vlaamse Heule bij Kortrijk, de winnaars van De Strafste School 2022. Samen met dj 5napback openden ze de inschrijvingen voor De Strafste School 2023. Voor de gelegenheid bracht dj 5napback een dj-set, met remix van de schoolbel.

Met De Strafste School gaat MNM jaarlijks op zoek naar een middelbare school in Vlaanderen en Brussel waar het zowel in als buiten de les fijn is, waar leerkrachten en leerlingen elkaar versterken en waar je kennis opdoet voor het échte leven. Om dat te bewijzen krijgt elke geselecteerde school de kans om zich één lesuur lang van zijn beste kant te laten zien. Dit jaar treden MNM-dj’s Kawtar Ehlalouch, Robin Keyaert, Sander Gilis en Laura Govaerts op als juryleden en brengen ze zelf een bezoekje aan de scholen.

De winnaar van De Strafste School 2023 zal bekendgemaakt worden op vrijdag 27 oktober tijdens Kawtar & Keyaert. Die dag zelf nog krijgt de winnaar een Strafste Schoolfeest op de speelplaats, met een optreden van Aaron Blommaert. 

Afgelopen jaren lieten al meer dan 120 scholen en 50 000 leerlingen zich van hun origineelste en talentvolste kant zien. Voor inschrijvingen kan je terecht op VRT MAX

De Strafste School én nieuw radioseizoen:

  • ‘Julie op vrijdag’ met Julie Van den Steen vanaf 1 september op vrijdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur op MNM
  • ‘Storms staat op’ met Bob Storms vanaf 4 september tussen 4.00 uur en 6.00 uur op MNM
  • Maureen Vanherberghen vanaf 4 september elke werkdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur
  • ‘Astrid op de middag’ met Astrid Demeure vanaf 4 september elke werkdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur
  • ‘De Weekendploeg’ met Manu Van Acker en Charlotte Sieben vanaf 9 september op zaterdag en zondag tussen 12.00 uur en 16.00 uur