vrijdag 16 augustus 2024
16 augustus 2024

VRT en KRO-NCRV starten met opnames van nieuwe dramaserie Badgast op Terschelling

Onlangs zijn de opnames van de nieuwe serie Badgast gestart, een coproductie van VRT en het Nederlandse KRO-NCRV met productiehuis De Mensen en Pupkin. Een spannende, tragikomische en hartverwarmende serie over Vince en Zoë, een gescheiden vader en zijn tienerdochter, die voor het eerst sinds lange tijd samen op vakantie gaan naar het Nederlandse eiland Terschelling.

Met hoofdrollen voor Tom Waes, Hannah van Lunteren, Anneke Blok, Ferdi Stofmeel, Freya Van Campenhout, Werner Kolf, Jack Wouterse, Romijn Conen en Lotje van Lunteren. Badgast is vanaf 2025 te zien bij VRT 1 en in Nederland bij KRO-NCRV bij NPO.

© Bas Losekoot

‘Op vakantie leer je elkaar pas echt kennen’. Dat geldt zeker voor de gescheiden duiker Vince (Tom Waes) en zijn tienerdochter Zoë (Freya Van Campenhout). Ze gaan voor het eerst sinds lang samen op reis, naar het Nederlandse eilandje Terschelling. Vince wil bewijzen dat hij de coole papa is, in de hoop hun relatie te herstellen. Maar dat is niet zo simpel op een plek waar de ‘eilanders’ toeristen steevast denigrerend ‘badgast’ noemen. Dat, en een hoop onderlinge problemen, geheimen en leugens, maken het Vince en Zoë heel moeilijk. Het wordt nog maar de vraag of vader en dochter elkaar wel zullen vinden op het eiland…

Ik kan niet wachten om de kijkers mee te nemen naar Terschelling en hen te laten kennismaken met het verhaal en de personages. Het voelt goed om weer een fictief personage leven in te blazen, zeker in zo’n indrukwekkende setting. Het worden spannende maanden maar ik heb er ongelooflijk veel zin in.

Tom Waes

De dramaserie Badgast wordt geregisseerd door Filip Lenaerts (gekend van Tytgat chocolatHet verhaal van Vlaanderen) en Sander Brants (won al twee International Emmy Kids Awards voor de Ketnet-programma's Nachtraven en Tekens van leven) met scenario’s van Mathias Claeys (gekend van Eigen kweekGevoel voor tumor), Luuk van Bemmelen, Sophie Jans. Badgast is een coproductie van VRT en het Nederlandse KRO-NCRV met productiehuis De Mensen en het Nederlandse productiehuis Pupkin. Met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Badgast is vanaf 2025 te zien bij VRT 1 en bij KRO-NCRV bij NPO.

© Bas Losekoot
© Bas Losekoot

Dossier: Samenwerkingen

Meer over Samenwerkingen

VRT en KRO-NCRV starten met opnames van nieuwe dramaserie Badgast op Terschelling

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

VRT en Inter slaan handen in elkaar voor toegankelijke Muziekzomer

Sporza laat partners profiteren van het succes van het WK

Geen Sporza Wintercircus zonder samenwerking tussen VRT en Stad Gent

Hoe maakt 'Thuis' maatschappelijke thema's bespreekbaar?

Een Belgisch klassiek gezelschap op de BBC?

MNM JumpJobs biedt jongeren springplank naar een eerste job