dinsdag 20 augustus 2024
20 augustus 2024

Een najaar om te zien bij Ketnet

Dinsdag 20 augustus 2024 - Ketnet start het najaar met spannende fictie en pakkende verhalen maar ook voor de allerkleinsten wordt het een dolle boel.

© VRT - Emma Weekers

Wat niemand ziet

In 'Wat niemand ziet' portretteert Ketnet tien verschillende kinderen met een bijzonder verhaal. Ze hebben allemaal iets meegemaakt waar ze zelf geen invloed op hadden. Van ouders die een niet alledaagse job hebben, het verlies van een broertje, leven in een pleeggezin tot een meisje met ouders die doof en slechthorend zijn. 

Tien heel verschillende verhalen van tien heel bijzondere kinderen die het lef hebben om hun verhaal te tonen omdat heel vaak niemand het van de buitenkant kan zien. 

© VRT

Wat Niemand Ziet is een productie van De Mensen en is later dit najaar te zien op Ketnet en VRT MAX.

Voor straffe fictie moet je bij Ketnet zijn

Otis-Skate

Het derde deel van Skate draait rond het personage Otis. De reeks biedt een blik op de skatescene en biedt een springplank voor jong talent. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Nona ’t Jolle (Hilly), Amaryll Crott (Diede), Josselin Blakime (Ayo) en Ilian Benamor (Otis).

In dit nieuwe seizoen droomt Otis van een reis naar Australië. Om te bewijzen aan zijn mama en zus dat hij volwassen genoeg is om zo een trip alleen te maken probeert hij een verantwoordelijke skateleerkracht te zijn. Maar de rivaliteit met het nieuwste lid van Frontside, Tess, zet alles op scherp. Terwijl Otis zichzelf probeert te bewijzen, maakt hij fouten die zijn dromen en vriendschappen op de proef stellen...

Otis-Skate is een programma van De Mensen voor Ketnet en is te zien vanaf vrijdag 30 augustus op Ketnet en VRT MAX.

GameKeepers

GameKeepers keert terug voor een vierde en laatste seizoen. Slagen Sari (Imea Denooze) en Mats (Andres Doise) er eindelijk in om de GameMaster te ontmaskeren? In een spannende en alles beslissende End Game kunnen ze haar voorgoed uitschakelen, maar het is niet zonder gevaar voor zichzelf of hun huisgenoten…

GameKeepers is een coproductie van Studio 100 en Ketnet en is te zien vanaf woensdag 4 september op Ketnet en VRT MAX.

De Raad van Soekie

In een belangrijk verkiezingsjaar wil Ketnet kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met politiek. De Raad van Soekie is een reeks barstensvol humor waarin je tussen de regels bijleert over het belang van debatteren, hoe het democratisch systeem werkt, het belang van verkiezingen én veel meer.

De Raad van Soekie is een programma van Eyeworks Film & TV Drama voor Ketnet. De nieuwe afleveringen starten op woensdag 4 september op Ketnet en VRT MAX. Met de steun van de Belgische tax shelter i.s.m. Casa Kafka Pictures.

Waiko

Later dit najaar brengt Ketnet een gloednieuwe fictiereeks met een buitenaards kantje. eze reeks geeft kansen aan jong talent zoals Célia Arena (Nova), Emma Malfliet (Bibi), Ruben Santens (Ion), Mauro Janssens (Otto) en Matisse Foré (Kas). Verder wordt de cast aangevuld met een ervaren cast: Ikram Aoulad (Ida), Kobe Van Herwegen (Joris) en Tom Audenaert (Kenny).

Een gezellige kermis blijkt een hotspot te zijn voor buitenaardse bezoekers. Die komen hier terecht in de hoop een mogelijke oplossing te vinden voor hun probleem. Het is aan enthousiaste tiener-alien Nova en haar drie beste vrienden om de komst van de aliens geheim te houden en hen met een creatieve oplossing hun reis door het heelal te helpen verderzetten. Want ook al zorgen de buitenaardse bezoekers vaak voor chaos, onze vrienden gaan geen enkel probleem uit de weg. Op de kermis is iedereen welkom! Waiko!

Waiko is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal te zien zijn in het najaar 2024 op Ketnet en VRT MAX.

Krijg je niet genoeg van Ketnet?

Ook Kingsize Live komt dit najaar terug én De Faker pakt uit met een derde reeks. Ontdek vanaf maandag 2 september de fictiereeks Phoenix Rise gevolgd door de spannende reeks Spell Bound te zien vanaf maandag 30 september. Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior een gloednieuwe reeks in de aanbieding: Lu en de dolle boel. Met deze reeks worden de sociale vaardigheden van kleuters gestimuleerd.

© VRT
© VRT