dinsdag 20 augustus 2024
20 augustus 2024

Het najaar van VRT MAX: weergaloos, grenzeloos en generatieloos

Ready, set, stream!

Dinsdag 20 augustus 2024 – Episch, meeslepend en kortom een must see and hear. Da's het najaar van VRT MAX. Het grootste streamingplatform van Vlaanderen serveert ook het komende seizoen het allerbeste van VRT, met exclusieve videoreeksen en gloednieuwe podcasts voor alle generaties. Het langverwachte tweede seizoen van het immens populaire en veelgeprezen Knokke off? Check. Spannende fictiereeksen en uit het leven gegrepen podcasts die je geest én fantasie verrijken? Dubbel check. Ontdek alle kijk- en luistertips voor het najaar hieronder.

"Na een succesvolle zomer ben ik supertrots op het najaar van VRT MAX dat we vandaag kunnen voorstellen. Vlaanderen zal ogen én oren tekortkomen, want er valt met onder andere nieuwe seizoenen van Knokke offChallas en de kost of de nieuwe Klara-podcastreeks van Bart Van Loo zoveel moois te streamen. En als dat allemaal nog niet genoeg zou zijn, wordt VRT MAX dit najaar ook de nieuwe uitvalsbasis voor Ketnet. VRT MAX: meer dan ooit op maat van iedereen, van jong tot oud!"

Ruth Degraeve, manager VRT MAX & digitale bestemmingen

Nieuwe videoreeksen

Lachen met Het enquêtebureau, meeleven met Reilen en Heylen, of bingen met Ferry en Billie the Kid, het kan wanneer jij het wil. En naast alle sterke programma's van VRT 1 en VRT Canvas, pakt VRT MAX dit najaar uit met enkele exclusieve reeksen die je enkel op VRT MAX zal vinden.

Knokke off 2

Knokke off 2 gaat verder na de dramatische gebeurtenissen van vorig seizoen waarbij we Louise, Daan en Alex volgen in hun zoektocht naar liefde en erkenning. Kiest de knappe, rijke Louise voor de sympathieke volksjongen, voor de flamboyante miljonairszoon, of toch voor zichzelf? Ontsnappen de jongeren uit de wereld van verderf waarin ze zijn opgegroeid? En komen hun meedogenloze ouders nog steeds overal mee weg wanneer de grootmoeder van Alex orde op zaken komt stellen? Vanaf vrijdag 6 december op VRT MAX.

Challas en de kost 2

Vlaamse vibes in Marokko, een reis van roots tot riads. MNM-dj Kawtar Ehlalouch neemt opnieuw zes Vlaamse jongeren mee op een wervelende roadtrip van twee weken door Marokko. Ze starten in het herkenbare noorden, waar veel Belgen met Marokkaanse origine hun oorsprong vinden. Zo dalen ze af naar de hoofdstad en kuststad Rabbat. Vervolgens trekken ze naar de Atlas, om te eindigen in Marrakech. De hele reis dompelen ze zich onder in het leven en de cultuur van het land van hun (voor)ouders. En... tegelijkertijd ontdekken ze ook een stukje van zichzelf. Begin 2025 op VRT MAX.

Nevermind

Flo Windey, die zelf ADHD heeft, verkent in Nevermind zeven verschillende 'labels', van ASS tot hoogbegaafdheid. Het resultaat is letterlijk een reeks voor en door jongeren. De groep tieners en jonge twintigers filmen zichzelf in hun kamer, op straat, op hun studentenjob, bij hun lief en onderweg naar een training. Zo capteren ze wat ze doen, tegenkomen, voelen en overwinnen. Wat betekent hun label in hun dagelijks leven? Wat snappen andere mensen niet? En zijn er ook voordelen? Dit najaar op VRT MAX.

Wat is liefde?

In Wat is liefde? zoekt Elodie Gabias naar een antwoord op de universele vraag der vragen. Elodie gaat in haar liefdesbus in gesprek met zes verschillende bekende gasten. En ze gaan samen op bezoek bij iemand die iets bijzonders met de liefde heeft. Van relationship anarchist en aseksueel, via TikTok-escort Mel, tot een koppel met een beperking waarmee we de liefde vieren. En aangezien Elodie op haar 27ste nog nooit een lief heeft gehad, zoekt ze ondertussen zelf ook nog eens naar de liefde van haar leven. Dit najaar op VRT MAX.

Beter wordt het niet

David besluit het erop te wagen: hij zegt zijn huur op, pakt al zijn spullen en emigreert naar zijn vriendin Eva in Berlijn. Een groots en romantisch gebaar vindt hij zelf, alleen heeft Eva genoeg van zijn gebrek aan realiteitszin en maakt het direct na aankomst uit. In de nieuwe, ongemakkelijke feelgood-comedyserie Beter wordt het niet probeert David zich te redden in de bruisende, creatieve en soms snoeiharde wereldstad Berlijn. Daar komt hij in botsing met zijn torenhoge verwachtingen van de liefde, de wereld om hem heen, en zichzelf. Beter wordt het niet is een coproductie van BNNVARA, Big Blue, VRT en ZDF. Begin 2025 op VRT MAX.

Verscheurd Amerika

Net voor de Amerikanen opnieuw hun stem uitbrengen over de toekomst van hun land, reist VRT NWS-expert Thomas De Graeve door de Verenigde Staten. Een land dat al lang niet meer zo verenigd is als de naam doet vermoeden. Hij gaat op zoek naar de krachten die dit land dreigen uiteen te scheuren: wapens, drugs, religie en migratie. Met een open blik ontmoet hij de mensen die alles persoonlijk meemaken, en die hun leven erdoor hebben zien veranderen. Dit najaar op VRT MAX.

"Onze buitenlandredactie van VRT NWS heeft een ijzersterke traditie in het betere reportagewerk. Het feit dat straffe makers zoals Thomas nu ook specifiek voor VRT MAX de must see-verhalen vertellen op maat van onze streamers, is voor ons de volgende stap om het duo VRT NWS en VRT MAX meer dan ooit in hun gezamenlijke digitale kracht te laten staan."

Ruth Degraeve, manager VRT MAX & digitale bestemmingen

Nieuwe podcasts

Money time (VRT MAX)

Wat mag je verwachten van je eerste loon? Welke verzekering neem je nu écht best als je op roadtrip gaat, en zal je ooit grootgrondbezitter worden? MNM-dj Charlotte Sieben vraagt het aan financiële expert Chris Sigura, die je ook kan kennen van z'n explainers bij nws.nws.nws en team WinWinMoney time is dé wekelijkse podcast van VRT MAX die antwoorden geeft op alle vragen die jongeren hebben over geld, in samenwerking met Wikifin. Vanaf dinsdag 27 augustus op VRT MAX.

Welkom Thuis (VRT 1)

"Nergens beter dan thuis", dat denken ook Thuis-superfans Sander Gillis en Cato Peeters. Elke week nestelen ze zich naast elkaar in de zetel om het te hebben over dé dagelijkse fictiereeks die ons al 30 jaar lang bezighoudt: Thuis. Ze krijgen telkens het gezelschap van een andere bekende Thuis-fan. Denk bijvoorbeeld Hakim Chatar en Jamie-Lee Six. Wie deed het met wie? Wie haalt het einde van het seizoen niet? En waarom draagt Frank al 30 jaar lang dezelfde leren frak? Je komt het te weten in de wekelijkse vodcast Welkom Thuis, vanaf zaterdag 6 september op VRT MAX.

Geisha (Radio 1)

"Maak je geen zorgen. Voor elk kind wacht er een miljoen", waren de laatste woorden die de grootvader van actrices Evelien en Marlies Bosmans zei tegen hun vader Jo in een privéziekenhuis in Gran Canaria. Maar tot op vandaag wacht de familie op het geld en blijven de bedrijfsactiviteiten van grootvader Bosmans een groot mysterie. Evelien en Marlies gaan in deze podcast niet alleen op zoek naar het verdwenen geld én de verdwenen minnares, maar ook naar de verloren band met hun familie, die na de dood van hun grootvader helemaal uit elkaar viel. Geisha is het persoonlijke familie-epos van Marlies en Evelien Bosmans, en brengt de twee zussen in zes afleveringen van Mol naar Hong Kong, op zoek naar hun verloren erfenis. Dit najaar op VRT MAX.

Bart Van Loo (Klara)

Bart Van Loo, die we allemaal nog kennen van de ontzettend succesvolle en straffe podcast De Bourgondiërs komt in september met een nieuw boek: 'Stoute schoenen'. Dat boek vormt het sluitstuk van zijn monumentale Bourgondische tweeluik. Het nieuwe boek is dan ook het vertrekpunt voor een nieuwe Klara-podcastreeks met Bart Van Loo. Vanaf januari op VRT MAX.

Ketnet op VRT MAX

VRT MAX wordt dit najaar ook de nieuwe digitale uitvalsbasis voor Ketnet. De inkanteling van de Ketnet-website en -app in VRT MAX past in de verdere uitbouw van de gecentraliseerde digitale portfolio van VRT. In de Ketnet-zone op VRT MAX geniet ieder kind, net zoals voorheen, van een veilige kijk- en luisteromgeving op maat.