dinsdag 03 september 2024
03 september 2024

De Goudvis: Dieter en Kevin varen door Vlaanderen op zoek naar avontuur

Dinsdag 20 augustus 2024 - In het gloednieuwe De Goudvis gaan Kevin Van Den Bosch en Dieter Coppens samen op avontuur. De twee vrienden doorkruisen Vlaanderen met een zelfgemaakt bootje, dat ze ‘De Goudvis’ doopten. Want net zoals een goudvis schittert en opvalt tussen de andere vissen, zal hun zelfgemaakt vaartuig dat ook doen tussen de andere boten. Ze reizen zonder geld en surfen onderweg op de gastvrijheid van Vlaanderen om te eten en te slapen. In ruil leveren ze met veel plezier een wederdienst. Welke mensen komen ze onderweg tegen, en met welke verhalen komen ze weer thuis? 

© VRT

Zelfontworpen bootje 

Kevin en Dieter ontwerpen en bouwen zelf hun bootje, en doen dat ecologisch. Ze krijgen hierbij de hulp van enkele bouwmakkers. Niet alleen gebruiken ze gerecycled materiaal, ze varen ook elektrisch en op zonnepanelen. ​ 

Tijdens hun tocht over de Vlaamse binnenwateren vissen Kevin en Dieter naar gouden ontmoetingen en verhalen. Ze hopen onderweg fijne mensen te leren kennen en mooie plekjes in Vlaanderen en langs het water te ontdekken. Ze starten hun vaartocht in Menen, aan de grens met Frankrijk en varen naar het andere uiteinde van Vlaanderen: de Lommelse Sahara. Hier hopen ze na tien dagen varen op de uitkijktoren met zicht op Nederland te staan. ​ 

Onderweg belanden ze onder andere in een haakcafé in Kortijk en steekt sasmeester Wim hen een handje toe wanneer ze voor de allereerste keer door een sas moeten varen. Kevin en Dieter krijgen een slaapplek bij enkele frituuruitbaters in Ooigem die speciaal voor hen de frituur weer opendoen, en Kevin mag er zelfs de frieten bakken. In Wetteren komt het duo terecht in een woonzorgcentrum waar ze mogen overnachten en de sympathieke bewoonster Denise leren kennen. Om het personeel er te bedanken voor al die gastvrijheid, helpen ze hen ’s morgens om het ontbijt rond te brengen bij de bewoners.

© VRT

Een duik in het onbekende

Dieter en Kevin leerden elkaar kennen tijdens het eerste seizoen van Down the road. Nadien gingen ze samen al twee keer op liftavontuur voor De warmste week. Intussen zijn de twee goede vrienden geworden en wagen ze zich nu aan een nieuwe tocht. 

“Ik heb heel veel zin in avontuur met mijn goede maat Dieter. Ik wil graag mensen ontmoeten met een warm hart.” 

Kevin

“Ik duik graag in het onbekende. Je moet het avontuur niet altijd ver gaan zoeken om in een warm bad van spontane gastvrijheid te belanden. Het is fantastisch om met mijn vriend Kevin onverwachte ontmoetingen in Vlaanderen te mogen ervaren.” 

Dieter

De Goudvis: vanaf 1 september elke zondag op VRT 1 en VRT MAX. 

Meer over Sport en ontspanning

Élodie Ouédraogo, Pascal Van Damme en Thomas Swannet over de verbindende kracht van sport: “Koppel kleinere sporten aan de grote, en ze krijgen veel meer aandacht”

VRT, Play Media en Telenet Group bundelen de krachten rond Europees voetbal

MNM knalt vanaf vandaag helemaal in het nieuw

De Goudvis: Dieter en Kevin varen door Vlaanderen op zoek naar avontuur

Paralympische Spelen vormen het sluitstuk van de ongeziene sportzomer op VRT

Parijs 2024: de Vlaming supporterde massaal mee op alle kanalen van VRT

VRT zorgt ook vanuit Brussel voor ongeziene olympische sportbeleving: een teamprestatie die net zo goed een gouden medaille verdient

VRT in het IBC: maak kennis met onze collega's in het kloppend productiehart van de Olympische Spelen