donderdag 26 september 2024
26 september 2024

Radio2 zet Peter Verhulst in de bloemetjes

Donderdag 26 september 2024 - Vandaag nam Radio2 afscheid van een heus radio-icoon. Na meer dan 41 jaar bij VRT gaat Peter Verhulst met welverdiend pensioen. Op Klara na, was hij tijdens zijn carrière op alle VRT-radiozenders te horen. Maar daar brachten zijn collega's op de valreep verandering in. Vanmiddag mocht hij voor het eerst in zijn carrière een nummer aankondigen op Klara.

VRT - Stef Keynen

"Peter ademt radio. Zijn vakmanschap is zo groot en zijn liefde voor muziek zo veelzijdig dat hij moeiteloos kon switchen van zender én van ritme. Van Radio 1, naar Studio Brussel, van een vroege ochtend op het toenmalige Donna naar een muzikale namiddag op Radio2. Hij deed het allemaal met evenveel energie voor alle luisteraars. We zijn je dankbaar Peter, zeker ook de vele radiocollega’s die je mee hielp groeien." 

Els Van de Sijpe, manager VRT Radio & Audio

Peter Verhulst begon in 1983 als regisseur-omroeper bij de toenmalige BRT 1 (nu Radio 1). In 1984 maakte hij de overstap naar Studio Brussel als presentator van onder meer De Lijsttrekkers, De Hit 50,… Hij presenteerde er 10 jaar lang De Ochtend en was ook enkele edities de presentator van De Tijdloze. Achter de schermen nam hij ook de coaching op zich van presentatoren als Peter Van de Veire, Thomas De Soete, Roos van Acker en Christophe Lambrecht.

Vanaf 2000 ging hij aan de slag bij Radio Donna voor de presentatie van het ochtendprogramma Doe De Donna samen met Caren Meynen. In 2003 maakte hij de overstap naar Radio2. Daar presenteerde hij onder andere de Goudzoekers (beurtelings met Guy De Pre en Lars De Groote) en de zaterdagochtendshow Niets is Zeker samen met Catherine Vandoorne. Nadien presenteerde hij maar liefst 15 jaar lang de Radio2 Topcollectie. Sinds 2 jaar hoor je Peter op VRT Radio Bene met de Radio Bene Topcollectie.

“Peter is een radiomaker pur sang. Hij is gedreven door verhalen om iets fijn en interessant te vertellen. Daarnaast is muziek ook zijn passie. Peter wist die twee zaken uitstekend te combineren in zijn rijkgevulde carrière bij Radio2 en Radio Bene. Voor de vele luisteraars was Peter een rots in de branding. We zullen zijn vertrouwde stem niet alleen missen op de radio maar ook in de ploeg bij Radio2 en Radio Bene. We wensen Peter heel veel succes en plezier en vooral veel tijd om nieuwe passies te vinden.”

Rino Ver Eecke, netmanager Radio2 / Radio Bene