maandag 30 september 2024
30 september 2024

Wielerclub Wattage sluit het seizoen feestelijk af met de uitreiking van 'De Eddy's'

Op woensdag 16 oktober om 21 uur live op VRT MAX, op donderdag 17 oktober om 21.20 uur op VRT Canvas

Maandag 30 september 2024 - Wielerclub Wattage, de koerspodcast van Sporza, sluit het seizoen feestelijk af met De Eddy's. In Carré Willebroek komt de club nog één keer samen om awards uit te delen aan de renners en rensters die het voorbije seizoen kleurden. De Opper Eddy gaat naar de man of vrouw die er afgelopen seizoen boven uitstak maar er zijn ook andere categorieën, al dan niet met een klein hoekje af. Zo is er de Spektakel Eddy, de Snelle Eddy, De Eddy in spe, de Godver Eddy en de Merci Eddy, voor de persoon die we eeuwig dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan het wielrennen. 

De stichtende leden van Wielerclub Wattage - Tom Boonen, Jan Bakelants, Dirk De Wolf en Ruben Van Gucht - blikken terug op triomfen en teleurstellingen, van Sanremo over Tour en Spelen tot en met het WK. Ze geven ook hun mening over wie met een Eddy naar huis mag maar uiteindelijk beslist het publiek wie wint.

Stemmen voor De Eddy's in 6 verschillende categorieën kan van 30 september 12 dagen lang op Sporza.be.

Op 16 oktober om 21 uur kan je op ​ VRT Max, sporza.be of Proximus Pickx volgen hoe talloze renners en prominenten uit de koers, samen met meer dan 1000 fans van de podcast, het koersjaar 2024 afsluiten met een knaller van een feestje met onder anderen DJ Viktor Verhulst. En uiteraard komen we dan ook te weten wie straks de allereerste Eddy's uit de geschiedenis op de schouw mag zetten. Wielerclub Wattage: De Eddy's wordt op 17 oktober ook uitgezonden op VRT Canvas om 21.20 uur.