vrijdag 11 oktober 2024
11 oktober 2024

Bart Kaëll, Ruben Van Gucht en Laura Tesoro in tiende seizoen van Het huis

Vrijdag 11 oktober 2024 - Vanaf dinsdag 29 oktober nodigt Eric Goens opnieuw acht spraakmakende, boeiende en intrigerende bekende Vlamingen uit in het tiende seizoen van Het huis. In het jubileumseizoen laten onder andere zanger Bart Kaëll, sportjournalist Ruben Van Gucht en tv-figuur Laura Tesoro in hun ziel kijken.

© VRT

Aan de succesformule wordt niet geraakt: de gasten worden weggehaald uit hun gewone leefwereld en verblijven 24 uur lang in het huis. Geen afleidingen, geen partners of kinderen, alleen de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert. Gastheer Eric Goens graaft in het verleden van zijn gasten, reflecteert met hen over het heden en werpt een blik op hun toekomst. Van de tv-kamer en de fotokamer, over de kinderkamer en de orangerie, tot de sportkamer en de boomhut. Het huis is voor de gast een confrontatie met zichzelf, soms keihard of hilarisch grappig, soms ontroerend of verhelderend.

Eric Goens ontvangt in dit jubileumseizoen onder meer Bart Kaëll. Het is niet de eerste keer dat de zanger in Het huis zit. Hij kwam namelijk ook langs in de allereerste aflevering in 2015, als verrassingsgast voor zijn echtgenoot Luc Appermont. Tien jaar na datum is het nu dan ook tijd om Barts leven uit de doeken te doen. De zanger van 'De Marie-Louise', 'Zeil je voor het eerst' en 'Mooi weer vandaag' is zoals altijd goedlachs, maar ook verrassend ontroerend. “Het wordt een prachtige aflevering, een echte klassieker van Het huis,” vertelt Eric Goens. “Eentje waar een lach en een traan nooit veraf zijn.”

© VRT

Ook sportjournalist Ruben Van Gucht vond een gaatje in zijn drukke agenda en komt 24 uur op bezoek in Het huis. Voor het eerst praat hij onomwonden over zijn relationeel leven. Eric Goens stelt Ruben de vragen die menig Vlaming hem zou willen stellen.

© VRT

Zangeres en tv-figuur Laura Tesoro zet haar showbizzknop uit en toont zich van haar meest ongeziene kant. Vol liefde en emotie praat Laura over haar ouders en over de impact die hun scheiding op haar leven heeft gehad. Na heel wat turbulente jaren hoopt Laura nu de rust gevonden te hebben. Toch zijn er nog twijfels over haar zangcarrière. "Mijn muzikale carrière is een uit de hand gelopen hobby die me geld kost," vertelt ze openhartig. "Dit jaar moet het ontploffen, want zo kan het niet verder."

© VRT

Het huis ontvangt dit seizoen Toby Alderweireld - de eerste nog actieve voetballer die langskomt in Het huis. De passage van de Antwerp-verdediger zal heel wat monden doen openvallen. Ook programmamaker Arnout Hauben is 24 uur lang te gast. Eric wandelt met Arnout langs zijn levensweg en laat geen enkel verhaal onbesproken. Actrice Barbara Sarafian terug op haar opmerkelijk leven. Belle Perez viert dit jaar feest, want ze zingt al 25 jaar lang de pannen van het dak. De ravissante Spaans-Belgische zangeres zorgt voor 24 zwoele uren in Het huis. Tot slot komt voetbalanalist Wesley Sonck langs. Hij bezorgt de kijker een hilarische aflevering, al toont hij zich ook van zijn meest aandoenlijke kant.

© VRT

Het huis: vanaf 29 oktober elke dinsdag om 20.40 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Het huis is een programma van Bargoens.

Dossier: Cultuur

Meer over Cultuur

Bart Kaëll, Ruben Van Gucht en Laura Tesoro in tiende seizoen van Het huis

Beleef de Antwerpse apotheose van het Ensorjaar volop mee met VRT

VRT viert de Week van het Nederlands met het Taalfeest

Hoe VRT en New8 lokale creativiteit internationaal op de kaart zetten

Welke finalisten maken kans op de Zomerhit 2024-trofee?

Zing en dans mee met de genomineerden van Zomerhit

Column cultuur: Allemaal theater

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud