Ga naar de hoofdinhoud
Acht nieuwe medewerkers openen samen met Dieter Coppens 'Restaurant misverstand' aan zee

Acht nieuwe medewerkers openen samen met Dieter Coppens 'Restaurant misverstand' aan zee

Dinsdag 27 februari 2024 - Voor het derde seizoen zwaait Restaurant misverstand de deuren open in de badstad Oostende. Dieter Coppens neemt opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm voor een onvergetelijke ervaring: Geert, Lieve, Annick, Fons, Els, Anne, Gie en Jan.

Ze zullen deze keer niet alleen samenwerken in het restaurant, ze gaan tijdens hun werkweek ook echt samenleven. Dieter en de medewerkers verblijven hiervoor op een unieke en idyllische locatie in de nabijheid van het restaurant. Hier kunnen ze samen ontspannen en genieten van een vakantiesfeer. Ze delen hun ervaringen, spreken samen over hun verdriet maar er is ook veel humor, onderling begrip en vriendschap.

Het nieuwe seizoen staat dus volledig in het teken van de onderlinge beleving van de lotgenoten en hun persoonlijke evoluties; zowel in als buiten het restaurant. De acht medewerkers en hun families vertellen openhartig over hoe zij met de diagnose omgaan en wat de gevolgen voor hen waren. Zo zijn ze door hun ziekte vaak verplicht moeten stoppen met werken, vallen hobby’s en vrienden weg en krijgt vooral hun zelfvertrouwen een flinke deuk.

Met hun deelname aan Restaurant misverstand willen de medewerkers tonen wat ze wel nog kunnen na hun diagnose.

Dieter neemt de medewerkers eerst mee op kennismakingsweekend waar ze de kans krijgen om elkaar beter te begrijpen. In het restaurant vertrekt vervolgens alles vanuit de medewerkers. Zo wordt het menu gebaseerd op de lievelingsgerechten van de medewerkers en kiezen ze zelf of ze het liefst in de keuken of in de zaal willen werken. Uiteraard zal niet alles vlekkeloos verlopen want de medewerkers hebben geen horeca-ervaring en bepaalde handelingen worden steeds moeilijker door hun ziekte. Maar in Restaurant misverstand horen foutjes en misverstandjes er nu eenmaal bij. Ook dit jaar neemt Dieter iedereen halverwege het traject nog eens mee op weekend. En tijdens de restaurantdagen zullen er nog enkele verrassende gasten opduiken die graag een handje toesteken.

Het vaste restaurantteam is hetzelfde als in de vorige seizoenen. Dieter Coppens zal samen met zijn collega’s zorgen voor een goede werking in de zaal, terwijl Seppe Nobels en hulpchef Romina de keukenbrigade begeleiden. De keuken en de zaal van Restaurant misverstand worden aangepast zodat de acht medewerkers er in de beste omstandigheden kunnen werken. Experte Anouck de Bruijn van het Expertisecentrum Dementie zorgt ook dit jaar voor ondersteuning voor en achter de schermen.

Restaurant misverstand: vanaf 14 maart elke donderdag om 20.35 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Restaurant misverstand is een programma van Roses are blue voor VRT, in samenwerking met Alzheimer Liga Vlaanderen.

Deel dit artikel op sociale media

Benieuwd naar het reilen en zeilen achter de schermen bij VRT? In onze maandelijkse nieuwsbrief kom je meer te weten

De nieuwsbrief is gratis én je kan je steeds uitschrijven. Lees ons privacy beleid.