dinsdag 06 augustus 2024
06 augustus 2024

Chloë van de Klantendienst: ‘Het is niet aan VRT om de sieraden van Björn Soenens te financieren’

Dinsdag 6 augustus 2024 - Elke dag behandelt de VRT-klantendienst een heleboel vragen, opmerkingen en klachten van het publiek. Chloë van de Klantendienst neemt de verzamelde klachten onder de loep en vat ze op eigenzinnige manier samen.

De afgelopen 21 dagen werd er 2.260 keer contact opgenomen met onze dienst. Het is zomer en dan ligt de focus van onze klanten nog meer op uiterlijkheden en andere banale details. Zo klaagt een kijker van VRT NWS: “Akkoord dat VRT wil besparen. Maar kon er maar één oorringetje af voor Björn Soenens? Foei voor zoveel besparingen.”

Mochten onze journalisten daar effectief budget voor krijgen, kan ik me best voorstellen dat onze VS-correspondent de halve juwelierszaak leegkoopt. Toch, het is niet aan de publieke omroep om de sieraden van Björn te financieren.

De zweetgeur van Maarten Vangramberen

Een trouwe kijker van de Tour de France doet dan weer deze vaststelling: “Maarten Vangramberen heeft al twee weken dezelfde, zwarte Fred Perry polo aan. Zweet hij niet? Of staat hij enkel met zwart?” Over de zweetgeur van Maarten Vangramberen bestaan verschillende theorieën (lavendel? rozengeur? houtachtig?), maar daar heeft een kijker op zich weinig aan.

Zijn outfit, die komt evenwel van de sponsor. En die is godzijdank gul genoeg, aldus Maarten. “Ik heb voor elke dag een andere polo bij. Zwarte, blauwe, donkerblauwe, groene, turquoise, alles. Ook hemdjes trouwens. En als ze toch op zijn, worden ze netjes gewassen.”

Merk op: worden ze gewassen. Dat ruikt een beetje zoals ons huishouden. Als mijn man een bepaalde t-shirt goed vindt, koopt hij die meteen in het zwart, blauw, donkerblauw, groen, turquoise, alles. Ook hemdjes trouwens. En als ze op zijn, mag ik ze netjes wassen. Zeg nu nog eens dat VRT té woke is.

Lees verder onder de foto.

Het goud van Goedele

Intussen zit onze Sporza-ploeg volop met het hoofd in de Olympische Spelen. Al zorgt onze aangepaste studio voor onbedoelde afleiding. “De vloer van de nieuwe studio voor de Spelen weerspiegelt hard. Hierdoor kan je makkelijk onder de rok kijken van de presentatrice. Mijn dochter vraagt of jullie hiervan op de hoogte zijn.”

Ik heb toch maar even een berichtje naar Goedele Wachters gestuurd, om een Ben-Weyts-in-onderbroek-moment te voorkomen. En nee, ze was niet op de hoogte. “Maar zal mijn ondergoed aanpassen naar tricolore kleuren! Of goud.” Daarom grote dank namens alle vrouwen op VRT aan de dochter van deze klager. En die gouden slip van Goedele zorgt misschien voor goed karma bij de Belgen.

Vooruitgang van de achteruitgang

En zelfs de tigste heruitzending van F.C. De Kampioenen ontsnapt niet aan het arendsoog van de kijker. “Ik zie dat Balthazar Boma altijd achter zijn bureau zit met een glas whisky in de hand. Mijn vraag is of dit echte whisky is of een koude thee?”

Mijn collega Bart heeft er in zijn antwoord op gewezen dat het niet zo makkelijk is om dat te achterhalen, omdat er geen permanente productieploeg meer is. “Misschien kan Chloë het Boma op de man af vragen, maar zal hij antwoorden dat het gewoon Ice Tea of iets dergelijks was.” En jawel, ik heb om ongerelateerde redenen het nummer van acteur Marijn Devalck in mijn telefoon. Dit is zijn antwoord.

“Beste Chloë, je moet het niet te ver gaan zoeken. Ik ben namelijk dol op appelsap. Dus vroeg ik aan de rekwisiteur om me appelsap in te schenken in plaats van cola met plat water.” Met dan afsluitend een emoji van een brikje appelsap, waarvan ik het bestaan niet eens kende. Ça y est!

Nu heb ik altijd geleerd dat appelsap een positief effect heeft op de stoelgang. Maar ik voelde er weinig voor om met Marijn te sms’en over de vooruitgang van zijn achteruitgang.

Tot slot hekelt een kijker van Het weer een uitspraak van weervrouw Jacotte Brokken. “Ze zegt dat je veel moet drinken bij hitte. Beter zeggen: WATER drinken. Want er is heel veel volk dat gezellig biertjes binnendoet en…” Mijn man zou dan zeggen: bier bestaat voor meer dan 90 procent uit water. Maar ik heb de bezorgde boodschap wel bezorgd aan onze weermensen.

Chloë van de Klantendienst

Dossier: Chloe

Meer over Chloe

Chloë van de Klantendienst: ‘Het is niet aan VRT om de sieraden van Björn Soenens te financieren’

Chloë van de Klantendienst: ‘Het gekrakeel kan maar bijdragen aan de Statler en Waldorf-status van José en Renaat’

Chloë van de Klantendienst: ‘Gelukkig is dit niet het soort lek waarover parlementaire vragen worden gesteld’

Chloë van de Klantendienst: ‘Bij een nucleaire ramp ligt het antwoord van VRT in lijn met de Vlaamse Canon’

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’