dinsdag 17 september 2024
17 september 2024

Iedereen beroemd valt 'Met de doos in huis' in gloednieuwe live spelrubriek

Dinsdag 17 september 2024 - Vanaf maandag 30 september is Iedereen beroemd weer op post, het dagelijkse magazine boordevol authentieke human interest, hartverwarmende humor, actualiteit met een twist en positiviteit. Iedereen beroemd zit dit seizoen in een gloednieuw jasje en komt met tal van nieuwe rubrieken.

Zo is er de verrassende rubriek 'Met de doos in huis'. Iedereen beroemd heeft al een hele traditie opgebouwd met de spellen op het einde van Iedereen beroemd, denk maar aan ‘Homo universalis’ en de ‘Winkelkarquiz’. Dit seizoen gaat Iedereen beroemd nog een stap verder: elke avond gaat het programma met een kijker live een uitdaging aan, tijdens de uitzending. In het gloednieuwe 'Met de doos in huis' kan zo niet enkel iemand uit het programma, maar ook een kijker thuis een mooie prijs winnen.

Daarnaast fileert Iedereen beroemd opnieuw de actualiteit, trekt Wouter Deboot er al fietsend weer op uit door Vlaanderen, en wil Iedereen beroemd jongerentaal ook voor oud begrijpelijk maken. Jelle Beeckman proeft bizarre gerechten in de nieuwe rubriek 'Lekker vies?' en Lut Hannes vertolkt een nieuwsgierige toiletdame in 'Plaspauze'.

Iedereen beroemd: elke weekdag rond 19.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Iedereen beroemd is een programma van VRT Studio's.

Met de doos in huis

Elke weekdag belt Iedereen beroemd live ergens in Vlaanderen aan een deur en valt 'Met de doos in huis'. In die doos steekt elke dag een andere opdracht die de bewoner binnen een minuut tot een goed einde moet brengen. Slaagt de bewoner daarin, dan is die zowaar 500 euro rijker.

Maar er is meer: ook de aandachtige kijker van Iedereen beroemd kan een cheque ter waarde van 500 euro winnen. De kijker wordt gevraagd of de uitgedaagde al dan niet in de opdracht zal slagen. Brengt de bewoner de opdracht tot een goed einde, dan krijgt die een cheque, net als een kijker die de afloop goed inschatte. Lukt het de bewoner niet, dan krijgen twee kijkers die de afloop goed hebben ingeschat, een cheque.

Wie precies Met de doos in huis valt? Dat is elke dag iemand anders van de 'Iedereen beroemd dozenbende': Margaux Bogaert, Nona ’t Jolle, Sander Gillis, Zita Wauters, Laura Govaerts en Thomas De Smet.

Wie graag iemand van de dozenbende aan huis ontvangt, kan zich vanaf nu inschrijven via VRT MAX.

Wachtverzachter

Wachtrijen. Aanschuiven. Tijdsverlies. Je maakt het mee op luchthavens, in postkantoren, ziekenhuizen, files … Iedereen beroemd geeft aan wachtenden de kans om hun leed even te verzachten door naar een nummer te bellen en daar met iemand te praten. De bellers weten niet wie ze aan de lijn krijgen maar herkennen mogelijk snel de stem van Fien Germijns, Peter Van de Veire, Siska Schoeters of iemand anders van het geweldige team.

Tip of trap

Je kan je Instagram of TikTok niet openen of je wordt elke week wel met een andere hippe hype geconfronteerd. Scroller en levensgenieter Kate Adjai zoekt uit of al die hypes nu echt wel een tip zijn of eerder een trap.

Plaspauze

Er zijn zo van die vragen waar je maar geen antwoord op vindt… Ook de toiletdame uit 'Plaspauze' (rol van Lut Hannes) heeft er zo een paar. Die deelt ze graag, zonder daarbij haar werkzaamheden te onderbreken.

Lekker vies?

Overal ter wereld worden zaken gegeten waarvan je denkt: dat kan toch niet lekker zijn? Vaak gerechten waarvan de ingrediënten apart wel te pruimen lijken, maar allemaal samen in één gerecht...? Jelle Beeckman neemt de proef op de som en maakt de gerechten zelf, maar gaat vooral proeven. Vervolgens deelt hij met de kijker of een gefrituurde mars uit Schotland, poutine uit Canada of bananenhespenrolletjes uit de Verenigde Staten nog echt wel de moeite is om op het menu te zetten.

Op de kaart

Tien afleveringen lang doorkruist Wouter Deboot samen met technische kompaan Tuur Vlaanderen, gebruik makend van de Icoonfietsroutes. Vlaanderen is prima bewegwijzerd, maar heeft toch enkele blind spots op Google Street View. Wouter springt op de fiets en maakt het zijn missie om deze blind spots ‘op de kaart’ te zetten. Het brengt hem langs idyllische plekken, opmerkelijke bezienswaardigheden, mogelijk enkele logies én in contact met andere fietsers die hun ervaringen delen over het fietsen, de routes of de streek waarin ze zich bevinden.

Eumefius

Elke avond neemt Iedereen beroemd afscheid van de kijker met 'Eumefius'. Cartoonpersonage Eumefius krijgt het aan de stok met een kakske, een wolk, een vlinder en de zwaartekracht. En nog veel kakskes. De winnaar varieert, maar de verliezer is Eumefius. Nu deze antiheld mee mag doen, is het finaal bewezen: écht iedereen kan beroemd worden. Eumefius is een creatie van Nicolas Marichal.

Terugkerende rubrieken

In 'Blind jam' maken drie muzikanten die elkaar niet zien, samen muziek. Ze schrijven samen een nieuw muzikaal verhaal en ontdekken pas op het einde wie de kompanen zijn met wie ze dit hebben bereikt. Ook het 'Antwoordapparaat' van Iedereen beroemd staat weer paraat.

Wajo, brada, flexen, drip, daggoe…. De jongerentaal blijft maar nieuwe woorden ‘droppen’. Ook dit seizoen maakt de taalexpert van Iedereen beroemd Vlaanderen wegwijs in het lingo van pubers in de rubriek 'Jongerentaal'.

Iedereen beroemd: elke weekdag rond 19.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.