dinsdag 24 september 2024
24 september 2024

Op stap met Arnout Hauben: van Lauwersoog naar De Panne

Gloednieuw seizoen Dwars door de Lage Landen

Dinsdag 24 september 2024 - Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van Dwars door de Lage Landen door Nederland en België, samen met zijn vaste wandelkompanen cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. In het eerste seizoen wandelde het trio van Oostende door het oosten van Nederland naar Pieterburen. Dit keer wandelen ze in omgekeerde richting: vanuit het Nederlandse Lauwersoog diagonaal naar De Panne in Vlaanderen.

© VRT

Onderweg maken Arnout, Philippe en Ruben onder andere kennis met de eigenzinnige inwoners van Friesland, komen ze terecht bij een leeuw in een bos in Drenthe, en ruilen ze in Geraardsbergen even hun wandelschoenen in voor een koersfiets. Het tweede seizoen van Dwars door de Lage Landen was dit voorjaar ook te zien in Nederland en haalde daar straffe cijfers: gemiddeld 1.315.000 kijkers per aflevering.

Dwars door de Lage Landen: vanaf 7 oktober elke maandag om 20.40 uur op VRT 1. De reeks (uitgezonderd de nieuwe aflevering 9) is vanaf 7 oktober al volledig te zien op VRT MAX.

Dwars door de Lage Landen is een programma van De chinezen.

Nieuw seizoen Dwars door de Lage Landen: vanaf 7 oktober elke maandag om 20.40 uur op VRT 1. De volledige reeks is vanaf 7 oktober al volledig te zien op VRT MAX.

Wandelinspiratie in het boek Dwars door de Lage Landen 2

Arnout Hauben gaat opnieuw op pad dwars door zijn zo geliefde Lage Landen. Samen met kompanen Ruben en Philippe wandelt hij deze keer 1.000 kilometer van Lauwersoog, in het uiterste noorden van Nederland, naar De Panne in West-Vlaanderen. Tijdens deze tocht doorklieven de drie vrienden het hart van Nederland langs het Diagonaalpad. Zo lopen ze het Friese Woudenpad, het Pionierspad en het Floris V-pad. In België vinden ze aansluiting op de GR-5A.

Deze trage wandelwegen leiden door prachtige natuurparken en komen langs historische steden. Onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar verhalen die de Lage Landen kleur hebben gegeven. Deze wandelgids toont je de route in 50 verrassende etappes door polders en bossen, langs molens en meren, door kleine dorpen en grote steden. De handige wandelkaarten brengen je naar tal van bezienswaardigheden en verborgen parels. En route!

© VRT
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.