dinsdag 24 september 2024
24 september 2024

Roomies Bibi en Ama gaan onder een nieuw dak op zoek naar een job, de liefde en elkaar

Opnames vervolg succesvolle fictiereeks Roomies gestart

Dinsdag 24 september 2024 – Voor de fans van de succesvolle VRT MAX-reeks Roomies is er goed nieuws. De grappige en ontroerende fictiereeks over de hobbels in het leven van twintigers Bibi en Ama krijgt een tweede seizoen. De opnames met regisseursduo Kato De Boeck en Flo Van Deuren, eveneens scenaristen van de reeks, zijn zopas gestart in Brussel.

Dak én zwart gat

In het eerste seizoen maakten we kennis met Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen en twintigers die bij elkaar intrekken in een appartement in Brussel, in de hoop een betere versie van zichzelf te worden. In het tweede seizoen zijn Bibi en Ama ondertussen afgestudeerd als interieurvormgevers en trekken ze opnieuw bij elkaar in. Ditmaal op de vijfde verdieping van een oud, leegstaand crèchegebouw. Hier delen ze niet enkel een dak, maar ook een zwart gat. Zonder de structuur van school en met een lege portefeuille gaan ze op zoek naar een job, de liefde en het zogezegde volwassen leven.

Kijk op de wereld en op elkaar

Kato De Boeck en Flo Van Deuren zijn bijzonder blij opnieuw op set te kunnen staan ​ en een vervolg te breien aan het verhaal van Bibi en Ama.

"Al tijdens het maken van het eerste seizoen, bood het tweede zich heel organisch aan. Zelf net afgestudeerd, merkten we onmiddellijk dat het leven een nieuwe dimensie kreeg. De zoektocht naar werk, een woning en wie we willen zijn, bracht niet alleen een hoop nieuwe ontmoetingen met zich mee, maar ook een nieuwe kijk op de wereld en op elkaar. Een wereld die letterlijk en figuurlijk uitbreidde, intern én extern. Een levensfase waar uiteindelijk iedereen doorheen moet, en die ons ontzettend nieuwsgierig maakte: hoe zouden Ama en Bibi zich hier doorheen slaan?"

De Boeck en Van Deuren

Het antwoord op deze vraag zal terug te vinden zijn in een tweede seizoen dat net als haar personages volwassener voelt, maar immer warm, herkenbaar en humoristisch blijft.

Cast

In Roomies 2 zien we de vertrouwde cast terug (Laura De Geest, Ahlaam Teghadouini, Martha Canga Antonio, Romy Louise Lauwers, Khadija El Kharraz Alami, Salim Talbi, Dominique Van Malder en Zouzou Ben Chikha), samen met enkele nieuwe namen (Jennifer Heylen, Marjan De Schutter, Emax Lamoulie, Els Olaerts, Alessia Sartor en Hariette Sylva).

Eerste seizoen een hit

Dat het eerste seizoen van Roomies een hit was, staat buiten kijf. De reeks won maar liefst vier beeldjes op het Gala van de Ensors: voor beste fictiereeks, beste scenario, beste regie én beste muziek. De reeks won ook een Kastaar! en werd genomineerd voor de Diversity Award van Çavaria. Nadat Roomies in België werd voorgesteld op het Filmfestival in Gent, kreeg de reeks ook nog eens een internationale première op Canneseries. Tijdens Connext 2023 mochten Flo Van Deuren en Kato De Boeck voor het tweede seizoen alvast de Pitch Award in ontvangst nemen. 

Gekocht door RTBF

Ook de Franstalige kijker in België zal zijn weg naar Roomies kunnen vinden want beide seizoenen werden ondertussen aangekocht door RTBF. 

Het eerste seizoen van Roomies is nog steeds te bekijken op VRT MAX. Roomies 2 wordt in 2025 verwacht op VRT MAX en VRT Canvas.

Roomies 2 is een coproductie van VRT en De Wereldvrede (bekend van onder meer Julie zwijgtBevergem, Albatros en Lockdown) en werd gemaakt met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen.Brussels en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid via Flanders Tax Shelter.