08:09
08:09

'De campus cup' komt terug!

Schrijf je in tot en met 11 november

Woensdag 2 oktober 2024 - Terug van niet zo héél lang weggeweest: De campus cup. Na drie seizoenen op VRT 1, gevolgd door een welverdiend sabbatjaar, keert de spannende studentenquiz volgend voorjaar terug naar het oude nest, VRT Canvas. “Never change a winning team”, hoor je wel eens zeggen, maar laat dat nu net de bedoeling zijn: presentator Otto-Jan Ham gaat namelijk op zoek naar opvolgers voor de studenten Rechten van de KU Leuven, de laatsten die ’s lands meest felbegeerde wisselbeker mee naar hun faculteit mochten nemen.

Ook in het zesde seizoen zijn er eerst 17 afleveringen waarin telkens twee teams voor een plaats in de dagfinale zullen strijden: via multiplechoice-examens uit hun eigen opleidingen, een blokronde – waarin één teamlid wordt afgezonderd om in ijltempo een nieuwe cursus te blokken – een mondeling examen en een als vanouds razend spannend groepswerk. Het winnende team mag in de dagfinale een gooi doen naar een toptijd in de ranking. En het zal opnieuw op seconden aan komen, want enkel de beste acht teams gaan door naar de kwartfinales. In de finale spelen de twee allersterkste teams tegen elkaar, en komen we te weten naar welke universiteit of hogeschool De campus cup verhuist.

Drie van de voorbije vijf seizoenen werden gewonnen door studenten Rechten. Wordt die trend verdergezet, of komen de winnaars dit keer uit een heel andere hoek? Of kan er vier jaar na de HoGent misschien nog eens een hogeschool winnen? De inzet, kortom, blijft hetzelfde: naar welke opleiding gaat de felbegeerde trofee?

Denk jij dat joúw opleiding potten kan breken? Of heb je gewoon zin in een avontuur met een paar medestudenten? Schrijf je dan nu in via www.vrtmax.be/doemee. Een team bestaat uit vier spelers, waarvan maximaal twee van hetzelfde geslacht (M/V/X). Deadline om je in te schrijven is 11 november.