donderdag 04 januari 2024
04 januari 2024

Voor het eerst live tolken Vlaamse Gebarentaal en audiodescriptie tijdens de MIA’s

Woensdag 24 januari zal je voor het eerst de MIA’s volledig live kunnen volgen met audiodescriptie
en tolken Vlaamse Gebarentaal op het kanaal van Ketnet. 

Met dit initiatief wil VRT verzekeren dat iedereen de liveshow optimaal kan volgen, ook mensen met een visuele of auditieve beperking. Uiteraard zet VRT ook in op de gebruikelijke toegankelijkheidsinitiatieven zoals live ondertiteling en optimale voorzieningen ter plekke in het Sportpaleis voor mensen in een rolstoel.

De MIA’s zijn live te volgen op woensdag 24 januari op VRT 1, VRT MAX en dus ook op Ketnet met tolken Vlaamse Gebarentaal en audiodescriptie.

Tickets voor de liveshow in het Sportpaleis zijn ook nog steeds te koop via deze link.

VRT ontvangt bovendien graag alle feedback over deze toegankelijkheidsinitiatieven achteraf via dit survey.

Wie treedt er op?

Pommelien Thijs trakteert het publiek en de kijkers thuis op een spetterend optreden. Zij is de grote favoriet deze edities met negen nominaties op haar naam: voor de publiekscategorieën 'Album' (voor Per ongeluk), 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo artiest', 'Hit van het jaar 2023' en voor de sectorcategorieën 'Artwork', 'Auteur/componist', 'Live act' en 'Videoclip'. 

Ook Bart Peeters zal op het MIA's-podium staan. Hij wordt deze editie geëerd met de Lifetime achievement award.

Brihang is genomineerd in zes categorieën: 'Album' (Droomvoeding), 'Hiphop', 'Nederlandstalig', 'Solo artiest' (publieksprijzen), 'Artwork' en 'Auteur/componist (sectorprijzen).

Metejoor heeft vijf nominaties op zijn naam: in de publiekscategorieën 'Album' (Joris), 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo artiest' en Hit van het jaar 2023'. Ook hij trakteert het publiek op een optreden.

Daarnaast treden Coely en Glints op die avond, zij hebben elk drie nominaties op hun naam. Na het podium van Eurosong 2023 en dat in Liverpool, is Songfestival-revelatie Gustaph helemaal klaar voor het podium van de MIA's. Hij is genomineerd voor de publiekscategorieën 'Doorbraak', 'Pop', Solo artiest' en de sectorprijs 'Videoclip'. 

Portland, die genomineerd is in de categorie 'Alternative', staat ook op het grote podium op 24 januari. Net als Dikke, die genomineerd is in de categorie 'Hip hop'. De laatste en tiende artiest wordt later bekendgemaakt.

De MIA's zijn live te beleven in het Sportpaleis of live te volgen op VRT 1 en VRT MAX op woensdag 24 januari.

De MIA’s vallen midden in de Week van de Belgische muziek, die vanaf 22 januari tot en met zondag 28 januari volop te beleven is. VI.BE en VRT slaan voor het vierde jaar op rij de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van hier te vieren. 

Meer over Cultuur

Arnout Hauben gidst je dwars door Vlaanderen met nieuwe VRT PodWalks-app

Supporter mee met VRT voor Mustii op het Eurovisiesongfestival

Column - Klara: ook twintigers en dertigers toegelaten!

De nachtshift: hoe team eindregie jouw perfecte tv-avond in goede banen leidt

30 jaar zonder Kurt Cobain: Studio Brussel bouwt iconische decor MTV Unplugged na tot in de kleinste details

Zonder VRT geen Compact Disk Dummies, Melanie de Biasio, Warhaus of Zwangere Guy

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Wordt een VRT-podcast verkozen tot de beste podcast ooit?