woensdag 09 oktober 2024
09 oktober 2024

Volg op zondag 13 oktober de verkiezingsmarathon live bij VRT

Woensdag 9 oktober 2024 - Op zondag 13 oktober is VRT 1 er vanaf 10 uur met een grote verkiezingsmarathon. VRT NWS trekt door heel Vlaanderen en is daar waar het ertoe doet. Naast de aandacht voor grote steden als Antwerpen en Gent zijn de journalisten van West-Vlaanderen tot Limburg aanwezig op het terrein.

In de studio in Brussel presenteren Wim De Vilder en Annelies Van Herck de uitzending, Ivan De Vadder brengt en duidt de uitslagen, Aurélie Boffé houdt de sociale media in de gaten en politicoloog Carl Devos analyseert. De dag wordt ’s avonds afgerond met een virtueel voorzittersdebat.

Het radionieuws informeert je de hele dag lang op alle radionetten over de stembusgang. Journalisten volgen de gang van zaken in verschillende stembureaus en gaan mee stemmen met bekende politici. Zodra de laatste stembureaus dicht zijn, hoor je de eerste uitslagen en reacties, live vanuit de vijf Vlaamse provincies, Brussel en Wallonië.

Op Radio 1 begint verkiezingsdag met De ochtend van 7 tot 10 uur, ook te volgen op VRT 1. Vanaf 13 uur tot ’s avonds laat hoor je alles wat je moet weten over de stemming en de uitslag in KIES24.

Radio2 zorgt op verkiezingsdag elk uur voor een regionaal nieuwsbulletin, telkens op het halfuur vanaf de middag. Tussen 16 en 20 uur maken de regiopresentatoren een ontkoppelde verkiezingsuitzending per provincie, samen met de regiojournalisten van VRT NWS.

Op vrtnws.be en in de VRT NWS-app vind je, naast een algemene liveblog met het belangrijkste politieke nieuws, ook regionale liveblogs. Zo kun je alles wat er gebeurt in jouw gemeente makkelijk opvolgen en kom je de laatste nieuwtjes uit jouw regio te weten.

Ook nws.nws.nws staat de hele dag in het teken van de verkiezingen, met lives, stories en duiding op de feed.

Volg KIES24 en ontdek, samen met VRT NWS, de lokale resultaten. Op 13 oktober de hele dag lang, live vanuit het hele land, op alle kanalen van VRT.

 

Meer over Informatie

Volg op zondag 13 oktober de verkiezingsmarathon live bij VRT

Het ABC van VRT met de R van ... Regio: Enthousiaste regioredacties van VRT NWS brengen helder en lokaal verkiezingsnieuws voor elke Vlaming

Column programma-ethiek: een gewaarschuwde kijker …

STIP IT schakelt versnelling hoger met podcast en innovatieve projecten

VRT zet volop in op heldere informatie voor verkiezingen van 13 oktober

Bij VRT mis je geen honderdste van een seconde van de Olympische Spelen: “Beleving en efficiëntie staan centraal”

Wie duikt er achter de micro's van het gloednieuwe Radio Bene?

De zomer bij VRT: sport en meer, ongeacht het weer